27 listopada 2016 - Degustacja w Folwarku Zalesie

Serdecznie zapraszamy na degustację w Folwarku Zalesie w Wieliczce!

degustacja, menu na degustację, degustacja w folwarku zalesieFot. Bartek Dziedzic

Szanowni Państwo! Mamy przyjemność zaprosić Państwa w niedzielę (27.11.2016 r.) na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.

Jednocześnie zostaną zaprezentowane:

• różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją
realizowaną za dopłatą.
• możliwości dekoracji sal przy pomocy światła
• oprawa fotograficzna i filmowa

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:
1. ruloniki z szynki nadziewane szparagami
2. pasztet pieczony na kompozycji z sałat z sosem żurawinowym
3. różyczka z łososia z sosem koperkowym
4. camembert z gruszką i żurawiną
5. pierś z kaczki z sałatką z melona

Zupa:
1. barszcz czerwony z uszkami
2. krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
3. krem z zielonymi szparagami
4. zupa z grzybów leśnych z zacierką
5. żurek z jajkiem i białą kiełbasa

Drugie danie:
1. eskalopki z indyka z ziemniakami krakowskimi i zieloną sałatą po polsku
2. bitki wołowe w sosie pieczeniowym z cebulą, kopytka szpinakowe i czerwona kapusta na ciepło z czarną porzeczką
3. rolada wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami z makaronowymi wstążkami, sałatą lodową z pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret z nutą malinową.
4. Filety rybne z soli pieczone w cieście cytrynowym z ziemniakami opiekanymi i z sałatką grecką
5. polędwiczki wieprzowe w zielonej panierce z tortillą ziemniaczaną i z fasolką szparagową, marchewką i pieczonymi pomidorkami

Deser:
1. tort Trzy Kolory Czekolady
2. tort Tiramisu
3. tort Czekoladowy z wiśniami
4. tort Orzechowy z masą karmelową i waniliową
5. tort Ambasador

Napoje:
Woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji dla każdego z uczestników. Koszt obiadu : 68 zł/od osoby

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:
1. Wino musujące ”Napoleon” - 15,00pln/but.
2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 40,00pln/but.
3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 40,00pln/but.
4. Wódka Luksusowa lub Wyborowa 0,5l – 40,00pln/but.
5. Piwo Okocim Premium 0,5l – 8,00pln/szt.
6. Piwo Okocim Premium 0,3l - 5,00pln/szt.
7. Inne alkohole wg karty

Zainteresowanych degustacją prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres e-mail: biuro@ folwarkzalesie.pl do dnia 18.11. 2016r.
Prosimy o podanie ilości osób oraz wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji (po jednej propozycji z podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów) oraz preferowanej godziny przybycia.

Mamy nadzieję, że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania. Zapraszamy!

Folwark Zalesie
www.folwarkzalesie.pl

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Skomentuj