Wesele na Kaszubach - czym możesz zaskoczyć swoich gości

Większość ślubów i wesel jest planowana z dużym wyprzedzeniem. Zwracamy uwagę na każdy szczegół, aby ten dzień był wyjątkowy zarówno dla nas, jak i dla gości.

 

Obecnie popularne jest, aby na nasze przyjęcie zaprosić dodatkowe animacje, pokazy sztucznych ogni czy show barmańskie, atrakcje dla dzieci i wiele, wiele innych. A tak naprawdę dobra zabawa zależy przede wszystkim od nas samych i od miejsca, otoczenia, gdzie takie wesele organizujemy. Gdy zapytamy większość osób o to, jakie imprezy najmilej wspominają, to usłyszymy: „domówki”, gdyż wówczas czujemy się swobodnie i możemy skupić się na dobrej zabawie.

Więc w jaki sposób zorganizować dobre przyjęcie?

Okolice Kaszub są piękne o każdej porze roku. Zapewniają doznania wizualne, zachwycają swym wdziękiem. Wybierając te regiony zapewnimy wiele wspaniałych chwil naszym gościom bez dodatkowych atrakcji. Okolice kaszub są pełne urokliwych kościołów, a ci, którzy zawierają związek małżeński tylko w urzędzie stanu cywilnego, też mają liczny wybór tych miejsc. Piękna sceneria od razu nasunie nam pomysł na ciekawą sesję ślubną. Parki, starówka miasta czy plaże są już mało oryginalne tutaj na pomorzu.

 

Wybierając miejsce na wesele z noclegiem zapewniamy uczestnikom wesela poczucie komfortu, zabawę do rana. W każdej chwili mogą udać się na odpoczynek lub przebrać i odświeżyć. Wbrew pozorom koszty takiego wesela z noclegiem nie są większe. Jest to szczególnie dobry pomysł dla tych, którzy mają liczną rodzinę przyjezdną. Nie martwimy się też o powrót naszych gości do domów gdyż każdy jest na miejscu. Na drugi dzień czeka na nas pyszne śniadanie, po którym możemy udać się w te piękne okolice na spacer. W ramach prezentu i podziękowania naszym weselnikom, możemy zorganizować wspólną sesję zdjęciową w plenerze. Jesienią możemy wybrać się na grzyby, zimą zróbmy kulig, na wiosnę delektujmy się rozkwitającą zielenią a latem korzystajmy z okolicznych jezior

Na sam koniec dla smaku wspomnimy coś o atrakcjach kuchni regionalnej. Kaszubscy kucharze poza nowoczesnymi potrawami potrafią przygotować wyśmienite smakołyki z własnego regionu jak: stół z wiejskimi wędlinami czy swojskim chlebem, ryby w różnej postaci, albo pieczony dzik, szynka, indyk, sarna czy nawet struś.

Tekst i fot.: Dworek na Błotach

www.dworeknablotach.pl

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Skomentuj