Bukiet ślubny: Czekoladowa Panna Młoda

Ernest Hemingway powiedział, że wszystko czego oczekuje się od czekolady, to aby się nią cieszyć i rozkoszować. Powyższa maksyma była ideą, którą kierowaliśmy się projektując bukiety do sesji zdjęciowej „Słodka Panna Młoda”.

Czekolada, podobnie jak miłość, stanowi przyprawę naszego życia. Czasem jest słodka, pyszna rozpływająca się w ustach, a czasem gorzka i twarda jak kamień, nie do ugryzienia.
Podczas pracy i gorących przygotowań bawiliśmy się czekoladą, interpretując na różne sposoby jej strukturę, kształt, kolor, zapach i dźwięk. Zauważyliśmy, że bardzo mocno oddziałuje na nasze zmysły pobudzając je do wyobraźni.
W prezentowanych bukietach czekoladowy motyw kwiatów zaprezentowaliśmy w sześciu odsłonach właśnie w sześciu zmysłach:

Kolor

Bukiet z czekoladowych Zantedeschia ”Hot chocolate” otulony obłoczkiem z karmelowych eterycznych piór, wykończony miodową aksamitką i podkreślony broszkami z pereł na rączce. Królewskości zantdeschiom dodają szpile inspirowane insygniami władzy królowej. Dla zdecydowanych, mocnych i odważnych Panien Młodych.

Kształt

Bukiet w formie pejcza skonstruowany z czekoladowych patyczków z nanizanymi kryształami i zakończony główkami białych storczyków cymbidium, symfonia owocostanów hypericum excellent flair i odontoglossum spectatissim spływa w dół jak krople czekoladowej rosy.

Smak

Bukiet inspirowany fondue z rajskimi jabłkami w bordowym lukrze w towarzystwie puszystej bawełny w skorupkach, jak laskowe orzeszki, lekkości nadają goździki Viana o koronkowych brzeżkach, jakby delikatnie zanurzone w czekoladowym fondue. Dla kobiet lubiących styl vintage, retro i dobrą kuchnię.

Dźwięk

Bukiet „Dzwoneczki” wykonany z rożków kory z brzeżkiem czekoladowym, z puszystymi hortensjami vintage w odcieniach impresjonistycznych. Na ręce Pani Młodej delikatnie wibrują, są muzyką i ukojeniem dla jej duszy. Dla romantyczek i miłośniczek muzyki.

Zapach

Bukiet okrągły z koronkowych, puszystych jak bita śmietana z dodatkiem mlecznej polewy goździków Polimia, z rozwianymi wiatrem zamszowymi listeczkami eukaliptusa nicoly i mgiełką unerwionych skeleton leaves. Ażurowy, w odbiorze nonszalancki, będzie współgrać z czekoladowym pasem lub kokardą przy sukni ślubnej.

Duma i myśl

W tym sezonie ogromna popularnością cieszą się wianuszki i oryginalne ozdoby do włosów tzw. fascynatory. Proponujemy utkany z płatków hortensji i spływających frędzli szarłatu wianek.

Wianuszek z delikatnych płatków hortensji. Kwiatuszki jak motyle usiadły na głowie Panny Młodej w rdzawo czekoladowych odcieniach.

Ozdoba do włosów - fascynator
Brosza na bazie wiśniowych piór, forma półłuku na grzebyczku z akcentem z diamencików. Wyrafinowany dodatek dla Panien Młodych podążających za trendami.

 

Czekolada jest jak diabeł czarna, jak piekło gorąca, jak miłość słodka. Powodzenia z czekoladowymi eksperymentami.

Tekst i bukiety: Ekspert portalu abcslubu.pl - Eva Klimek / Floral Concept Store / www.evaklimek.pl

Fot.: Ela i Michał Barteczko / www.barteczko.pl

Produkcja sesji, pomysł i realizacja: Zespół abcslubu.pl
Fotografie: Ela i Michał Barteczko / www.barteczko.pl
Suknie ślubne: Atelier Desirer / www.desirer.com.pl
Buty damskie: MYS Shoes / www.mysshoes.com
Biżuteria: YES / www.yes.pl
Bukiety ślubne, wianek, fascynator: Eva Klimek, Floral Concept Store / www.evaklimek.pl
Fryzury: Dorota Walendzewicz, Pracownia Artre / www.facebook.com/PracowniaFryzjerskaArtre
Makijaż: Magdalena Moniczewska, Camouflage / www.camouflage.com.pl
Miejsce: Cukiernia Cieplak / www.cukiernia-cieplak.pl
Modelki: Magdalena Zawiła, Jessica Ziółek

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Skomentuj