Miły szum fal, piasek pod nogami, koc z piknikowym jedzeniem i piciem. Taki piknik sprawdzi się zarówno w wersji "dla dwojga" jako romantyczna randka, ale także dla większego grona znajomych. Może to być okazja do przyjęcia zaręczynowego lub żeńskiego spotkania jako element wieczoru panieńskiego.
To co ważne w piknikowym jedzeniu, to to aby wszystko dało się odpowiednio wcześniej przyrządzić i łatwo przetransportować na miejsce. Warto też zadbać o picie - w upalne dni dobrze schłodzić się smaczną lemoniadą lub polskim cydrem!
Ja dziś wybrałam dwie przepyszne pasty, które robi się błyskawicznie i nie trzeba nic więcej, jak podać je z bagietką i kilkoma ulubionymi serami i owocami.
Zatem do dzieła!!
Pakujcie kosze piknikowe i ruszajcie na piknik!!!
Pasta rybno-serowa
- puszka makreli w sosie pomidorowym
- opakowanie twarogu
- sól, pieprz
Składniki mieszam w misce, przyprawiam i gotowe ! :)
Pasta z suszonych pomidorów, oliwek i pietruszki
- słoik suszonych pomidorów
- olej ze słoika suszonych pomidorów
- kilka zielonych oliwek
- natka pietruszki
- sól,pieprz
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę i gotowe! Jeżeli pasta jest za gęsta - dolewamy więcej oleju, jeśli jest za rzadka - dokładamy więcej składników!
Tekst i zdjęcia: Anna Cupczyńska, Selektywne Smaki
www.selektywnesmaki.blogspot.com