Dzisiaj przedstawiamy Wam bardzo szybki i lekki pomysł na odrobinę wiosny na talerzu :)
Zdrowa i kolorowa sałatka, która idealnie sprawdzi się na lunch lub lekką kolację
Przepis na dwie porcje :
szklanka czarnego ryżu
kilka truskawek
kilka rzodkiewek
listki rozmarynu
150 g serka twarogowego wędzonego
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Ryż należy ugotować ( ok. 10 minut ). Do wystudzonego ryżu dodajcie pokrojone truskawki, pokrojone rzodkiewki, posypcie serkiem i rozmarynem. Dodajcie ciut soli i pieprzu a na koniec polejcie oliwą z oliwek!
Oby wiosna przyszła do nas tak szybko, jak szybko robi się tę sałatkę !!
Smacznego !!
Tekst, zdjęcia i wykonanie potrawy: Anna Cupczyńska, Selektywne Smaki
www.selektywnesmaki.blogspot.com