Wiosenna sałatka z truskawkami - Selektywne Smaki

Zmagasz się z nadprogramowymi centymetrami? Chciałabyś zrzucić parę kilo przed ślubem? A może po prostu chcesz wkroczyć w letnie dni ze zdrowszą dietą?

 

Dzisiaj przedstawiamy Wam bardzo szybki i lekki pomysł na odrobinę wiosny na talerzu :)

Zdrowa i kolorowa sałatka, która idealnie sprawdzi się  na lunch lub lekką kolację

Przepis na dwie porcje :
szklanka  czarnego ryżu
kilka truskawek
kilka rzodkiewek
listki rozmarynu
150 g serka twarogowego wędzonego
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Ryż należy ugotować ( ok. 10 minut ). Do wystudzonego ryżu dodajcie pokrojone truskawki, pokrojone rzodkiewki, posypcie serkiem i rozmarynem. Dodajcie ciut soli i pieprzu a na koniec polejcie oliwą z oliwek!

Oby wiosna przyszła do nas tak szybko, jak szybko robi się tę sałatkę !!
Smacznego !!

Tekst, zdjęcia i wykonanie potrawy: Anna Cupczyńska, Selektywne Smaki
www.selektywnesmaki.blogspot.com

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Skomentuj